Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου - Βιβλίο μαθητή



Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου βιβλίο μαθητή

Θρησκευτικα Α Γυμνασιου σχολικο βιβλιο μαθητη
Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου βιβλίο μαθητή


Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου βιβλίο μαθητή Βιβλίο Θρησκευτικών Α Γυμνασίου

Δείτε ακόμα:

Θρησκευτικά Α Γυμνασίου βιβλίο
H Αγία Γραφή αποτελεί προσφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό και στην Χριστιανική Εκκλησία. Γνωριμία με τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, τη γλώσσα, τις περιοχές και τους πολιτισμούς της εποχής της. Εξιστόρηση της εποχής των Πατριαρχών. Ο Θεός και ο Αβραάμ συνάπτουν Διαθήκη. Η σχέση Θεού-Αβραάμ είναι βαθιά προσωπική νοηματοδοτόντας την πίστη σε εμπιστοσύνη. Η Διαθήκη συνεχίζεται και στους άλλους Πατριάρχες, Ισαάκ και Ιακώβ. Γνωριμία με τη ζωή του Ιωσήφ και ο ρόλος του Θεού σε αυτήν. Παρουσίαση της ζωής των Ισραηλιτών στην Αίγυπτο. Ο Μωυσής τους οδηγεί στην Έξοδο από την Αίγυπτο. Εξιστόρηση της διάβασης της Ερυθράς Θάλασσας, της παράδοσης των Δέκα εντολών στο Σινά και των θαυματουργικών επεμβάσεων του Θεού στην έρημο. Ακολουθεί η είσοδος στη γη της επαγγελίας, όπου η υπόσχεση του Θεού εκπληρώνεται. Παρουσίαση της ιστορίας του Ιησού του Ναυή. Απαιτήθηκαν αγώνες για την εγκατάσταση στη γη της επαγγελίας. Ποιός ο ρόλος των Κριτών; Παρουσίαση του Γεδεών και του Σαμουήλ του τελευταίου Κριτής. Η ζωή καθορίζεται με βάση το Νόμο του Μωυσή. Σαούλ ο πρώτος βασιλιάς. Γνωριμία με τον Δαβίδ. Η Ιερουσαλήμ γίνεται η πρωτεύουσα του ενωμένου κράτους. Ποια η θέση των ψαλμών στη χριστιανική λατρεία; Γνωριμία με τον Σολομώντα, τη ζωή και το έργο του. Η σημασία του Ναού για τη ζωή των Ισραηλιτών. Ακολουθεί η εποχή της κρίσης στις σχέσεις των ανθρώπων με το Θεό και μεταξύ τους. Οι Προφήτες, τo στόμα του Θεου. Γνωριμία με τους Ηλία, Ωσηέ, Μιχαία, Ησαΐα. Η Βαβυλώνια Αιχμαλωσία, ο λαός στην εξορία. Εξιστόριση των γεγονότων της επιστροφής από την αιχμαλωσία. Η τελική σύνθεση της Παλαιάς Διαθήκης και η θέση του Νόμου. Πως διαφοροποιείται η θρησκευτικότητα των Ιουδαίων. Τι ήταν οι Γραμματείς. Η Συναγωγή αποτελεί κέντρο προσευχής και μελέτης του Νόμου. Τι Διηγείται η Παλαιά Διαθήκη για τη δημιουργία του κόσμου, την δημιουργία του ανθρώπου; Γιατί ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από το Θεό. Παρουσίαση της συνάντησης Ιουδαϊσμού Ελληνισμού. Περιμένοντας το Μεσσία. (Σχολικό βιβλίο Θρησκευτικών Α Γυμνασίου)

Αν σας άρεσε...

Αφήστε το σχόλιό σας από το Facebook!

Αγαπητοί φίλοι καλώς ήρθατε στο ψηφιακό σχολείο taexeiola

Στο blog αυτό θα προσπαθούμε συνεχώς να συλλέγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολικά βοηθήματα, λυσάρια, βιβλία, σημειώσεις κτλ. για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όλους εσάς που έχετε ανάγκη από βοηθητικά βιβλία και online video καθώς και τα σχολικά βιβλία δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Βοηθήματα και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή σωστά αρχειοθετημένα ώστε να μπορείτε με ένα κλικ να βρείτε αυτό που ζητάτε εύκολα, γρήγορα και δωρεάν. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο δωρεάν ηλεκτρονικό - ψηφιακό σχολείο για όσους το χρειάζονται. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους προσφέρουν ελεύθερα τα βοηθήματα και τα βιβλία τους βοηθώντας όσους το έχουν ανάγκη. Όσοι εκπαιδευτικοί, φροντιστήρια ή εκδόσεις επιθυμούν να συμβάλουν στην προσφορά Ψηφιακών βοηθημάτων και εκπαιδευτικού υλικού και ταυτόχρονα να αναδείξουν το έργο τους, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Να διευκρινίσουμε πως όλα τα βιβλία και βοηθήματα έχουν βοηθητικό χαρακτήρα. Στόχος τους είναι η βοήθεια του μαθητή και του εκπαιδευτικού και όχι η τυφλή αποδοχή των όσων αναφέρονται σε αυτά!
Επικοινωνήστε μαζί μας στο taexeiola@gmail.com. Επισκεφθείτε τις σελίδες μας στο facebook, στο twitter και στο Google+