Περί... ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣΕνημέρωση για την λεγόμενη "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ"

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ


Επειδή τον τελευταίο καιρό δεχόμαστε κάποιους προβληματισμόυς από γονείς και εκπαιδευτικούς για τον ρόλο του taexeiola στην μαθητική κοινότητα και το κατά πόσο χρήσιμο ή περιττό είναι ένα τέτοιο site, θέλουμε να επισημάνουμε και να τονίσουμε με τη σειρά μας μερικά πράγματα προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης:


Το taexeiola σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά ή βοηθά την κανονική διδασκαλία με τη λεγόμενη  ψηφιακή ή ηλεκτρονική διδασκαλία

Το taexeiola έχει καθαρά βοηθητικό-υποστηρικτικό χαρακτήρα προς τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό. Το taexeiola είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής-εθελοντικής πρωτοβουλίας και με κανένα τρόπο δεν συνδέεται με κάποιον κρατικό-επίσημο φορέα. Είναι ιστοσελίδα όπως χιλιάδες άλλες ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο που έχουν κεντρικό άξονα την σχολική εκπαίδευση και το πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό.

Στο ερώτημα αν είναι καλό για τον μαθητή ή κακό να έχει εύκολα και δωρεάν τις λύσεις των σχολικών βιβλίων στον υπολογιστή (που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ηλεκτρονική διδασκαλία)...

Εμείς απαντάμε πως θεωρούμε πως είναι θετικό, εφόσον ο μαθητής που αναζητά για κάτι τέτοιο σημαίνει πως το έχει ανάγκη. Ποτέ δεν υποστηρίξαμε πως το taexeiola είναι η καλύτερη εξωσχολική βοήθεια προς τον μαθητή. Η προσπάθειά μας είναι να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο βοηθητικό υλικό για όσους το έχουν ανάγκη. 

Θέλουμε να τονίσουμε ξανά, πως καθίσταται απαραίτητη η ορθολογική κρίση των μαθητών κυρίως σε απαντήσεις ασκήσεων. Η μη ορθολογική χρήση των σχολικών βοηθημάτων και η απλή αντιγραφή τους πιθανόν να επιφέρει αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Θα χαρούμε να ξέρουμε και τις δικές σας απόψεις....

Αν σας άρεσε...

Αφήστε το σχόλιό σας από το Facebook!

Αγαπητοί φίλοι καλώς ήρθατε στο ψηφιακό σχολείο taexeiola

Στο blog αυτό θα προσπαθούμε συνεχώς να συλλέγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολικά βοηθήματα, λυσάρια, βιβλία, σημειώσεις κτλ. για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όλους εσάς που έχετε ανάγκη από βοηθητικά βιβλία και online video καθώς και τα σχολικά βιβλία δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Βοηθήματα και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή σωστά αρχειοθετημένα ώστε να μπορείτε με ένα κλικ να βρείτε αυτό που ζητάτε εύκολα, γρήγορα και δωρεάν. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο δωρεάν ηλεκτρονικό - ψηφιακό σχολείο για όσους το χρειάζονται. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους προσφέρουν ελεύθερα τα βοηθήματα και τα βιβλία τους βοηθώντας όσους το έχουν ανάγκη. Όσοι εκπαιδευτικοί, φροντιστήρια ή εκδόσεις επιθυμούν να συμβάλουν στην προσφορά Ψηφιακών βοηθημάτων και εκπαιδευτικού υλικού και ταυτόχρονα να αναδείξουν το έργο τους, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Να διευκρινίσουμε πως όλα τα βιβλία και βοηθήματα έχουν βοηθητικό χαρακτήρα. Στόχος τους είναι η βοήθεια του μαθητή και του εκπαιδευτικού και όχι η τυφλή αποδοχή των όσων αναφέρονται σε αυτά!
Επικοινωνήστε μαζί μας στο taexeiola@gmail.com. Επισκεφθείτε τις σελίδες μας στο facebook, στο twitter και στο Google+