Εγχειρίδιο Γλωσσικής Διδασκαλίας Α΄ Λυκείου - Βιβλίο μαθητήΕγχειρίδιο Γλωσσικής Διδασκαλίας Α΄ Λυκείου βιβλίο

Εγχειριδιο Γλωσσικης Διδασκαλιας Α Λυκειου Βιβλιο μαθητη
Εγχειρίδιο Γλωσσικής Διδασκαλίας Α Λυκείου


Εγχειρίδιο Γλωσσικής Διδασκαλίας (Για την Αρχαία Ελληνική) Α΄ Λυκείου - Βιβλίο μαθητή Εγχειρίδιο Γλωσσικής Διδασκαλίας Α Λυκείου  (Για την Αρχαία Ελληνική)- Βιβλίο μαθητή


Δείτε ακόμα:

Εγχειρίδιο Γλωσσικής Διδασκαλίας Α Λυκείου βιβλίο μαθητή
Το Εγχειρίδιο Γλωσσικής Διδασκαλίας της Α΄ Λυκείου έχει ως σκοπό να υπηρετήσει τη διδασκαλία συγκεκριμένης ύλης από τη Γραμματική και το Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, που είναι απαραίτητη για τη συμπλήρωση και εμπέδωση όσων διδάχτηκαν οι μαθητές στο Γυμνάσιο. Διδάσκεται παράλληλα και ταυτόχρονα με τα βιβλία του Συντακτικού και της Γραμματικής που χρησιμοποιούν οι μαθητές. Γι’ αυτό δεν επαναλαμβάνει αυτούσιους κανόνες, μορφολογικούς σχηματισμούς ή πίνακες κλίσεως ονομάτων και ρημάτων, παρά μόνο όταν κρίνεται απαραίτητο για άμεση χρήση τους. Κάθε διδακτική ενότητα του Εγχειριδίου Γλωσσικής Διδασκαλίας έχει δομηθεί έτσι, ώστε να υπηρετεί μια επαγωγική πορεία διδασκαλίας. Με αφετηρία συγκεκριμένο αυθεντικό υλικό της αρχαίας ελληνικής, επισημαίνονται βασικά στοιχεία της αρχαιοελληνικής γραμματικής και σύνταξης και στη συνέχεια ακολουθούν κατάλληλες ασκήσεις εφαρμογής των διδαγμένων. Διδακτικοί στόχοι: α) Η συμπλήρωση και διεύρυνση των γνώσεων της αρχαίας ελληνικής που οι μαθητές απέκτησαν στο Γυμνάσιο. β) Η εξάσκηση των μαθητών στον μετασχηματισμό προτάσεων σε άλλες με ανάλογη ή διαφορετική σύνταξη. γ) Η εξάσκηση των μαθητών στη μεταφορά προτάσεων από την αρχαία στη νέα ελληνική και αντίστροφα. (Εγχειρίδιο Γλωσσικής Διδασκαλίας σχολικό βιβλίο)

Αν σας άρεσε...

Αφήστε το σχόλιό σας από το Facebook!

Αγαπητοί φίλοι καλώς ήρθατε στο ψηφιακό σχολείο taexeiola

Στο blog αυτό θα προσπαθούμε συνεχώς να συλλέγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολικά βοηθήματα, λυσάρια, βιβλία, σημειώσεις κτλ. για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όλους εσάς που έχετε ανάγκη από βοηθητικά βιβλία και online video καθώς και τα σχολικά βιβλία δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Βοηθήματα και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή σωστά αρχειοθετημένα ώστε να μπορείτε με ένα κλικ να βρείτε αυτό που ζητάτε εύκολα, γρήγορα και δωρεάν. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο δωρεάν ηλεκτρονικό - ψηφιακό σχολείο για όσους το χρειάζονται. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους προσφέρουν ελεύθερα τα βοηθήματα και τα βιβλία τους βοηθώντας όσους το έχουν ανάγκη. Όσοι εκπαιδευτικοί, φροντιστήρια ή εκδόσεις επιθυμούν να συμβάλουν στην προσφορά Ψηφιακών βοηθημάτων και εκπαιδευτικού υλικού και ταυτόχρονα να αναδείξουν το έργο τους, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Να διευκρινίσουμε πως όλα τα βιβλία και βοηθήματα έχουν βοηθητικό χαρακτήρα. Στόχος τους είναι η βοήθεια του μαθητή και του εκπαιδευτικού και όχι η τυφλή αποδοχή των όσων αναφέρονται σε αυτά!
Επικοινωνήστε μαζί μας στο taexeiola@gmail.com. Επισκεφθείτε τις σελίδες μας στο facebook, στο twitter και στο Google+