Σχολικό Βοήθημα Ιστορίας Γ΄ Γυμνασίου (Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία) - Λύσεις & Απαντήσεις ΒιβλίουΣχολικό Βοήθημα Ιστορίας Γ΄ Γυμνασίου

Σχολικο βοηθημα Ιστοριας Γ γυμνασιου
Σχολικό βοήθημα Ιστορίας Γ΄ γυμνασίου
Βοήθημα Ιστορίας Γ΄ Γυμνασίου - Λύσεις Σχολικού Βιβλίου - εκδ. Βολονάκη

Λυσάρι ιστορίας Γ΄ γυμνασίου


Πρόλογος
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μέρες που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμες. Η κρίση αυτή έχει κάνει εμφανή την παρουσία της και στο χώρο της εκπαίδευσης. Όσο περνούν τα χρόνια διαπιστώνουμε με μεγάλη θλίψη ότι οι Έλληνες μαθητές δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των νέων εποχών. Η κρίση που περνά η εκπαίδευση των Νεοελλήνων σήμερα έχει τις ρίζες της πολύ βαθιά και η ίδια η πραγματικότητα με τον δικό της τρόπο μας δείχνει ότι δεν μπορούμε να κωλυσιεργούμε άλλο και να παραμένουμε αδρανείς.Οι Έλληνες μαθητές αντιμετωπίζουν προβλήματα εκμάθησης σε πολλά και διαφορετικά μαθήματα, μεταξύ άλλων και στην Ιστορία. Το μάθημα της Ιστορίας αποτέλεσε για πολλές δεκαετίες τροχοπέδη στην παιδεία μας παρά βοηθητικό στήριγμα των νέων. Η Ιστορία είναι οι ρίζες μας και οφείλουμε να την γνωρίζουμε. Γιατί όμως; Διότι γνωρίζοντας την ιστορία αποφεύγουμε λάθη του παρελθόντος και μαθαίνουμε διαφόρους τρόπους σκέψης. Στη χώρα μας για πολλά χρόνια η Ιστορία δεν μαθαίνεται από τους μαθητές αλλά αποστηθίζεται, με αποτέλεσμα ο σκοπός της να χάνεται και να μένει το επουσιώδες.Σύμφωνα με τον Πατέρα της Ιστορίας (pater historiae), τον Ηρόδοτο τον Αλικαρνασσέα «ιστορία είναι η έρευνα». Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε να πιστεύουμε ότι προσπάθησε και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων να κινηθεί αυτή τη φορά. Εμείς από τη πλευρά μας προσπαθήσαμε να δώσουμε συγκροτημένη την οργάνωση της ύλης του σχολικού βιβλίου, κυρίως όμως να κινηθούμε στον χώρο των πηγών. Στόχος μας ήταν να εφοδιάσουμε τόσο τον μαθητή όσο και τον καθηγητή της Μέσης Εκπαίδευσης μ’ ένα εγχειρίδιο χρήσιμο, το οποίο θα λειτουργήσει ως προέκταση του σχολικού βιβλίου.Το βιβλίο συνοδεύεται ακόμη από Κριτήρια Αξιολόγησης καθώς και από Ερωτήσεις Κατανόησης (μαζί με τις απαντήσεις τους οι οποίες δίνονται στο Παράρτημα).Κλείνοντας αυτόν τον Πρόλογο θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευχή το παρόν εγχειρίδιο να βοηθήσει πραγματικά όλους τους χρήστες του.Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Εκδοτικό Οίκο Βολονάκη καθώς και τον κ. Ελ. Βολονάκη για την ευγενική του χειρονομία να συμπεριλάβει το έργο μας στη σειρά των σχολικών του βοηθημάτων. Ακόμη οι συγγραφείς οφείλουν να ευχαριστήσουν από κοινού όλους όσοι στήριξαν την όλη προσπάθεια της συγγραφής και της μορφοποίησης του εν λόγω εγχειριδίου. Το βιβλίο αφιερώνεται σε όλους όσοι βοήθησαν στην διεκπεραίωσή του καθώς και στους Έλληνες μαθητές. Φυσικά, την πλήρη ευθύνη για οποιοδήποτε λάθος ή ατέλεια την κομίζουν αποκλειστικά οι συγγραφείς και μόνον αυτοί. (Βοήθημα Ιστορίας Γ γυμνασίου)
Γ. Αλμπάνης 
Α. Πανουτσόπουλος

Αν σας άρεσε...

Αφήστε το σχόλιό σας από το Facebook!

Αγαπητοί φίλοι καλώς ήρθατε στο ψηφιακό σχολείο taexeiola

Στο blog αυτό θα προσπαθούμε συνεχώς να συλλέγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολικά βοηθήματα, λυσάρια, βιβλία, σημειώσεις κτλ. για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όλους εσάς που έχετε ανάγκη από βοηθητικά βιβλία και online video καθώς και τα σχολικά βιβλία δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Βοηθήματα και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή σωστά αρχειοθετημένα ώστε να μπορείτε με ένα κλικ να βρείτε αυτό που ζητάτε εύκολα, γρήγορα και δωρεάν. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο δωρεάν ηλεκτρονικό - ψηφιακό σχολείο για όσους το χρειάζονται. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους προσφέρουν ελεύθερα τα βοηθήματα και τα βιβλία τους βοηθώντας όσους το έχουν ανάγκη. Όσοι εκπαιδευτικοί, φροντιστήρια ή εκδόσεις επιθυμούν να συμβάλουν στην προσφορά Ψηφιακών βοηθημάτων και εκπαιδευτικού υλικού και ταυτόχρονα να αναδείξουν το έργο τους, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Να διευκρινίσουμε πως όλα τα βιβλία και βοηθήματα έχουν βοηθητικό χαρακτήρα. Στόχος τους είναι η βοήθεια του μαθητή και του εκπαιδευτικού και όχι η τυφλή αποδοχή των όσων αναφέρονται σε αυτά!
Επικοινωνήστε μαζί μας στο taexeiola@gmail.com. Επισκεφθείτε τις σελίδες μας στο facebook, στο twitter και στο Google+