Πηνελόπη Δέλτα βιβλία - εργογραφίαΈργα και βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα

Για την Πατρίδα (1909) - (Πηνελόπη Δέλτα βιβλία)
Ο Σαμουήλ είναι ο βασιλιάς της Βουλγαρίας και έχει αιχμάλωτους δύο νέους και φίλους: τον  Ασώτη και τον Αλέξιο. Η  Μιροσλάβα είναι η κόρη του Σαμουήλ και ερωτευμένη με τον  Ασώτη. Ο Σαμουήλ επιτρέπει να παντρευτεί ο Ασώτης με την Μιροσλάβα για προσωπικό του όφελος. Όταν αργότερα αποκαλύπτεται αυτό οι δύο φίλοι πηγαίνουν στο Βυζάντιο, όπου τους ακολουθεί και η Μιροσλάβα. Η υποδοχή τους στην Κωνσταντινούπολη είναι ένθερμη. Αργότερα ο Αλέξιος αρραβωνιάζεται τη Θέκλα, μια απ' τις βασιλοπούλες του Βυζαντίου η οποία θα τον ακολουθήσει σε μία δύσκολη αποστολή.

Τον καιρό του Βουλγαροκτόνου (1911) - (Πηνελόπη Δέλτα βιβλία)
Ένα εξαιρετικό βιβλίο, που αν και χαρακτηρίστηκε παιδικό, διαβάζεται πολύ ευχάριστα και από ενήλικες!
Περιγράφει με γλαφυρότητα τον 25ετή πόλεμο μεταξύ Βυζαντινών και Βουλγαρων την εποχή που αυτοκράτορας ήταν ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος (εξ'ου και ο τίτλος).
Εύκολα το λες ιστορικό μυθιστόρημα, αφού αναφέρονται πολλά ιστορικά στοιχεία, τοποθεσίες και γεγονότα. Αποτελεί συνέχεια του πρώτου βιβλίου της Δέλτα "Για την Πατρίδα". Τα κύρια γεγονότα (ο πόλεμος, οι μάχες και ορισμένα ιστορικά πρόσωπα) είναι πραγματικά, αν και η ιστορία που περιγράφεται είναι φανταστική.

Παραμύθι χωρίς όνομα (1911) (Πηνελόπη Δέλτα βιβλία)
Σε μια χώρα του παραμυθιού ζει και κυβερνάει ο βασιλιάς Συνετός. Όλοι είναι ευτυχισμένοι μέχρι που ο καλός άρχοντας πεθαίνει. Στο θρόνο τον διαδέχεται ο υιός του Αστόχαστος, ένας επιπόλαιος κι ανάξιος άνθρωπος, που τα μόνα που τον ενδιαφέρουν είναι τα γλέντια και η άσωτη ζωή. Μοιραία το βασίλειο οδηγείται σε μαρασμό και εξαθλίωση. Σαν φως στο σκοτάδι ο υιός του Αστόχαστου, μη μπορώντας να δεχτεί αυτή τη κατάσταση, αναλαμβάνει πρωτοβουλία να σώσει το βασίλειο. Με τη βοήθεια της φρόνησης και της γνώσης, δυο γυναικών που ζουν μακριά απ' το παλάτι, ξεκινάει μια πορεία γεμάτη περιπέτειες και δυσκολίες. Η παλικαριά αλλά και η ακλόνητη πίστη στο σκοπό του θα τον στρέψει στο τέλος νικητή. Το «Παραμύθι χωρίς όνομα» αποτελεί στην ουσία μια διδακτική αλληγορία -προδίδεται απ' τα ονόματα των ηρώων του- για όλες τις ηλικίες και τις εποχές.

Παραμύθια και άλλα (1915) (Πηνελόπη Δέλτα βιβλία)
Σε αυτό το βιβλίο υπάρχει μία συλλογή παραμυθιών της Πηνελόπης Δέλτα, τα οποία είναι:
Ο φόρος της δόξας, Πρωτοχρονιάτικο παραμύθι, Εκεί π' ανθίζουν οι δάφνες, Τρεις βασιλοπούλες, Τα τρία κεράκια,
Μεσολογγίτικα Χριστούγεννα, Η καρδιά της βασιλοπούλαςΗ ζωή του Χριστού (1925) - (Πηνελόπη Δέλτα βιβλία)


Ο Τρελαντώνης (1932) (Πηνελόπη Δέλτα βιβλία)
Ο Τρελαντώνης στην πραγματικότητα είναι ο μικρότερος αδερφός της Πηνελόπης Δέλτα, ενώ η ίδια θα περάσει στο μυθιστόρημα με τη μορφή του Πουλουδιάς. Ένα καλοκαίρι και τα τέσσερα αδέρφια του φιλοξενούνται για τις διακοπές στον Πειραιά, στο σπίτι των θείων τους. Οι γονείς του Αντώνη ζούνε στην Αίγυπτο και εκείνο το καλοκαίρι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν. Έτσι, ο Αντώνης σκαρφίζεται του κόσμου τις σκανταλιές, μπλέκει σ' αυτές και τ' αδέλφια του, παρασύροντάς τα στο τέλος την τιμωρία της αυστηρής θείας του. Αυτό όμως που κερδίζει το θαυμασμό όλων είναι η ακεραιότητα του χαρακτήρα του ήρωα μας, όταν για χάρη της αλήθειας παραδέχεται κάθε του αταξία.


Πρώτες ενθυμήσεις (1932) - (Πηνελόπη Δέλτα βιβλία)

Ο Μάγκας (1937) - (Πηνελόπη Δέλτα βιβλία)
Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, κοντά σε μια πλούσια ελληνική οικογένεια, των αρχών του αιώνα μας ζει ο Μάγκας, ένα σκυλάκι ράτσας, πολύ καλομαθημένο. Κάποια στιγμή αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι των ιδιοκτητών του αλλά αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της νέας του ζωής. Εκεί θα τον συντροφέψει ένα άλλο σκυλί που ζει αδέσποτο στους δρόμους. Ο Μάγκας όμως δεν αντέχει για πολύ αυτή τη ζωή και έτσι αποφασίζει να επιστρέψει κοντά στους δικούς του. Αργότερα, θα συντροφέψει το νεαρό κύριό του στην Ελλάδα και μαζί του θα λάβει μέρος στο Μακεδονικό Αγώνα.

Στα μυστικά του βάλτου (1937) - (Πηνελόπη Δέλτα βιβλία)
Η Πηνελόπη Δέλτα, με το γνωστό γλαφυρό ύφος της, «στα μυστικά του βάλτου» αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του Μακεδονικού Αγώνα, φανερώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον της για τα εθνικά μας θέματα και τη μοίρα του μαχόμενου ελληνισμού. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα πολύτιμο για τη διατήρηση της "ιστορικής μνήμης" της Ελλάδας.

Ρωμιοπούλες (1939) (Πηνελόπη Δέλτα βιβλία)


Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος : ημερολόγιο, αναμνήσεις, μαρτυρίες, αλληλογραφία (1978) - (Πηνελόπη Δέλτα βιβλία)


Τ' ανεύθυνα - (Πηνελόπη Δέλτα βιβλία)

Αν σας άρεσε...

Αφήστε το σχόλιό σας από το Facebook!

Αγαπητοί φίλοι καλώς ήρθατε στο ψηφιακό σχολείο taexeiola

Στο blog αυτό θα προσπαθούμε συνεχώς να συλλέγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολικά βοηθήματα, λυσάρια, βιβλία, σημειώσεις κτλ. για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όλους εσάς που έχετε ανάγκη από βοηθητικά βιβλία και online video καθώς και τα σχολικά βιβλία δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Βοηθήματα και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή σωστά αρχειοθετημένα ώστε να μπορείτε με ένα κλικ να βρείτε αυτό που ζητάτε εύκολα, γρήγορα και δωρεάν. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο δωρεάν ηλεκτρονικό - ψηφιακό σχολείο για όσους το χρειάζονται. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους προσφέρουν ελεύθερα τα βοηθήματα και τα βιβλία τους βοηθώντας όσους το έχουν ανάγκη. Όσοι εκπαιδευτικοί, φροντιστήρια ή εκδόσεις επιθυμούν να συμβάλουν στην προσφορά Ψηφιακών βοηθημάτων και εκπαιδευτικού υλικού και ταυτόχρονα να αναδείξουν το έργο τους, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Να διευκρινίσουμε πως όλα τα βιβλία και βοηθήματα έχουν βοηθητικό χαρακτήρα. Στόχος τους είναι η βοήθεια του μαθητή και του εκπαιδευτικού και όχι η τυφλή αποδοχή των όσων αναφέρονται σε αυτά!
Επικοινωνήστε μαζί μας στο taexeiola@gmail.com. Επισκεφθείτε τις σελίδες μας στο facebook, στο twitter και στο Google+