ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ 2001 ΟΡΟΣΗΜΟ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ 2001 ΟΡΟΣΗΜΟ


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ 2001 ΟΡΟΣΗΜΟ

30 χρόνια πριν ο ιδρυτής και Διευθυντής του φροντιστηρίου 2001 κ. Σάκης Λιπορδέζης δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην προετοιμασία μαθητών και γνωρίζει τις πρώτες επιτυχίες που αποτελούν και τη γέννηση των οραμάτων και στόχων του. Το 1973 εισάγεται στη μαθηματική σχολή όπου ταυτόχρονα με τις σπουδές συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την προετοιμασία μαθητών της περιοχής που μένει.
Πριν ακόμη τελειώσει τις σπουδές του έχει ετοιμάσει φυλλάδια Μαθηματικών για τους μαθητές με μεθοδολογίες για την επίλυση ασκήσεων καθώς και πρωτότυπες δικές του ασκήσεις.


Τελειώνοντας τις σπουδές του έχει ταξιδέψει στην Ευρώπη, έχει ενημερωθεί για το εκπαιδευτικό σύστημα της κάθε χώρας που επισκέπτεται και καταγράφει ό,τι θεωρεί αξιόλογο.

Επισκέπτεται μεγάλα Φροντιστηριακά συγκροτήματα και ιδιωτικά σχολεία σ' όλη την Ελλάδα και καταγράφει αρχές και μεθόδους που εφαρμόζουν. Ταυτόχρονα δημιουργεί ένα κύκλο γνωριμιών που θα αποτελέσει τη βάση των δημοσίων σχέσεων για το φροντιστήριο που πρόκειται να ανοίξει.

Έτσι το 1980 έχει στα χέρια του ένα υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα στηριχτεί σ' ένα πλήθος παιδαγωγικών αρχών έτοιμο να εφαρμοστεί στα παιδιά της πόλης μας (Κομοτηνή).

Ο σχεδιασμός είναι πρωτοποριακός και ο τίτλος δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΕΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ 2001.

Το μεγάλο τόλμημα επιχειρείται και στις αρχές του 1981 στην Πολυφήμου 1 γίνονται τα εγκαίνια του Φροντιστηρίου 2001 παρουσία των αρχών, καθηγητών, γονέων και μαθητών. Όλοι εντυπωσιάζονται από τους χώρους και την ανακοίνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος που θα εφαρμόσει το Φροντιστήριο.

Το 1981 έχει αρχίσει να γράφει τη λαμπρή του ιστορία, αφού 500 περίπου μαθητές από την πρώτη χρονιά στηρίζουν το φροντιστήριο.

Οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη και αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς ενώ η φήμη του φροντιστηρίου ξεπερνά σύντομα τα σύνορα του νομού μας.

Ο τοπικός τύπος στηρίζει την προσπάθεια και συχνά δημοσιεύει ρεπορτάζ για τα δρώμενα στο φροντιστήριο 2001 ενώ ο ιδρυτής του αρθρογραφεί συχνά για παιδαγωγικά θέματα.

Σύντομα αντιλαμβάνεται ότι η προσφορά στον τόπο και τα παιδιά της περιοχής μας θα μεγιστοποιηθεί με τη συμμετοχή στα κέντρα αποφάσεων και προγραμματισμού για την παιδεία.

Έτσι χρησιμοποιεί τις υπάρχουσες γνωριμίες και οργανώνει δίκτυο επικοινωνίας και πληροφόρησης.
Αντιλαμβανόμενος αφ' ενός και προβλέποντας αφ' ετέρου τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της Πληροφορικής ιδρύει το 1988 την πρώτη σχολή πληροφορικής στην πόλη μας. Οι εξελίξεις τον δικαιώνουν αφού σήμερα πέρα από την εκπαίδευση είναι πολύτιμος συνεργάτης του φροντιστηρίου στη μηχανοργάνωσή του και την πληροφόρηση μέσω του διαδικτύου.

Το 2003 συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό κολοσσό του ομίλου ΚΟΡΕΛΚΟ και δημιουργεί τη σχολή πληροφορικής ΚOREL PLUS δίνοντας την δυνατότητα στους νέους να αποκτήσουν το Ευρωπαϊκό δίπλωμα πληροφορικής (ECDL) ή να εκπαιδευτούν σ' οποιοδήποτε άλλο επίπεδο ή πρόγραμμα. Παρότι προϋπήρχαν παραρτήματα της KOREL σ' όλη την Ελλάδα από την 1η χρονιά λειτουργίας του το παράρτημα Κομοτηνής αναδεικνύεται το καλύτερο και αποδοτικότερο σ' όλη την Ελλάδα. Του απονέμεται ειδικό βραβείο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών από τον πρόεδρο του ομίλου κ. Κορέλα αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα των πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχεδιάζουμε.

Είναι το φροντιστήριο που επιδιώκει την ολοένα πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση των μαθητών με την εισαγωγή στα προγράμματα του φροντιστηρίου νέων μαθημάτων όπως έκθεση, φιλολογικά γυμνασίων, ιστορία, βιολογία, πληροφορική, Οικονομικά μαθήματα.

Έτσι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση το βρήκε έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για παροχή ολοκληρωμένης βοήθειας σε πολλά μαθήματα. Γι' αυτό οι επιτυχίες του φροντιστηρίου στην εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ έχει ιδιαίτερη απήχηση. Στις επιτυχίες των μαθητών μας συνέβαλαν και οι εκδόσεις του φροντιστηρίου που είναι συγγράμματα με επιλεγμένο υλικό ουσιαστικού περιεχομένου τα οποία παρέχουν πολύτιμη βοήθεια στους μαθητές.
Το φροντιστήριο θεσπίζει κίνητρα όπως υποτροφίες βραβεία γιατί οραματίζεται μία παιδεία αρίστων μαθητών. Η ευγενής άμιλλα, ο υγιής ανταγωνισμός είναι από τους πρωταρχικούς επιδιωκόμενους σκοπούς του φροντιστηρίου.

Μετά το 2001 υπήρξε όπως ήταν φυσικό αναγκαιότητα τροποποίησης και της επωνυμίας του φροντιστηρίου. Επειδή το 2001 κατά την ίδρυση του φροντιστηρίου εξέπεμπε μήνυμα πρωτοπορίας, ενώ τώρα την απαρχή των νέων στόχων μας, θεωρήσαμε ότι είναι ένας αριθμός ορόσημο και έτσι φτιάχτηκε ο νέος τίτλος του φροντιστηρίου 2001-ΟΡΟΣΗΜΟ.

Ήδη βαδίζουμε την πρώτη πενταετία του 21ου αιώνα που εφαρμόζονται τα νέα μας προγράμματα για τις ανάγκες του σημερινού μαθητή και σύμφωνα με τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα. Χωρίς όμως την εμπειρία των 20 προηγούμενων χρόνων ομολογουμένως δεν θα είχαμε την δυνατότητα για τα θεαματικά αποτελέσματα που απολαμβάνουμε σήμερα. Χρησιμοποιώντας αυτή την εμπειρία απαιτήσαμε τη δυνατότητα να φτιάχνουμε τμήματα αριστούχων μαθητών μ' αποτέλεσμα, αν κάποτε ονειρευόμασταν 1 ή 2 πρωτιές τώρα να απολαμβάνουμε διψήφιο αριθμό τέτοιων μαθητών. Επίσης ειδικό πρόγραμμα εφαρμόζεται για τους μέτριους μαθητές που μέσα σ' ένα δύο χρόνια αποκτούν την υποδομή να διεκδικήσουν στη Γ΄ Λυκείου μία θέση στο πανεπιστήμιο.

Άλλωστε πετυχαίνοντας τους στόχους και τα οράματα που προαναφέραμε από την προηγούμενη 20-ετία σήμερα αποκτήσαμε φωνή για τα εκπαιδευτικά δρώμενα και σχεδιαζόμενα που από την ακριτική Θράκη φθάνει μέχρι την Αθήνα. Αλλά και το αντίστροφο: Οι ειδήσεις και τα νέα γύρω από τα εκπαιδευτικά θέματα είναι καθημερινές. Αν είναι να έχουν εμβέλεια από 5 έως έστω 500 χιλιόμετρα τότε και εμείς εδώ στην επαρχία να μην κάνουμε τίποτα. Κάνουμε ένα μάθημα και από εκεί και πέρα ότι γίνει. Γι' αυτό εμείς το ένα μάτι και το ένα αυτί μας το έχουμε στην Αθήνα.

Εκτός αυτού ανανεώνει διαρκώς τις 50 περίπου εκδόσεις του. Αυτά περιέχουν πολύτιμο διδακτικό υλικό από πολλά βιβλία καθώς και του εκάστοτε συγγραφέα και φυσικά δεν μπορούν να συγκριθούν με τις χύμα φωτοτυπίες που εκτός από παράνομες είναι και «ανεμοσκορπίσματα - ανεμομαζώματα».
Το φροντιστήριο σκοπεύει όλη την εμπειρία και τα μέσα που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια να τα αξιοποιήσει παρέχοντας ένα ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης που θα προηγείται της εποχής του για να προλαβαίνει τις εξελίξεις. Ισχυρό κίνητρο για μας.

Το φροντιστήριο σήμερα εκτός από ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΜΕΘΟΔΟ - ΣΥΣΤΗΜΑ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ έχει στα χέρια του τα εξής ισχυρά μέσα για να προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές.
-Έχει την εμπειρία 25 χρόνων από παροχή εξωσχολικής βοήθειας στους μαθητές για την καλύτερη δυνατή κατάρτιση τμημάτων
-Διαθέτει οργανωμένο δίκτυο το οποίο ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και έχει ενεργό συμμετοχή στα κέντρα αποφάσεων για την παιδεία
-Πλαισιώνεται εδώ και πολλά χρόνια από εκλεκτούς, καταξιωμένους και γνωστούς πλέον καθηγητές
-Διαθέτει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες επεκτείνονται και σε άλλο πολυώροφο κτίριο για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην ολοένα αυξανόμενη επιλογή του φροντιστηρίου από τους μαθητές
-Το φροντιστήριο παρέχει κίνητρα στους μαθητές όπως βραβεία και υποτροφίες. Θεωρούμε ότι είναι παιδαγωγική αρχή η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των μαθητών
-Είναι ένα φροντιστήριο με διεθνή φήμη και ακτινοβολία που την απέκτησε με τις επιτυχίες του, την αγωνιστική του δράση στα εκπαιδευτικά δρώμενα, τις εκδόσεις του και τη συμμετοχή σχεδόν σε κάθε συνέδριο που αφορά την εκπαίδευση
-Κάθε χρόνο εκδίδει έναν τόμο γύρω στις 700 σελίδες για τους μαθητές του με τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων περασμένων ετών. Χρήσιμες πληροφορίες για όλες τις πανεπιστημιακές σχολές. Τις βάσεις της προηγούμενης χρονιάς, Εξεταστέα ύλη, προγράμματα του φροντιστηρίου κ.α.
Ευχαριστούμε τους χιλιάδες γονείς και μαθητές που με την εμπιστοσύνη τους έκαναν το μεγάλο όνομα του 2001-ΟΡΟΣΗΜΟ.

Βασικες Δραστηριοτητες
Το φροντιστήριο θεσπίζει κίνητρα όπως υποτροφίες βραβεία γιατί οραματίζεται μία παιδεία αρίστων μαθητών. Η ευγενής άμιλλα, ο υγιής ανταγωνισμός είναι από τους πρωταρχικούς επιδιωκόμενους σκοπούς του φροντιστηρίου.

Επίσης εκδίδονται συχνά από το φροντιστήριο περιοδικά με τα προγράμματα του φροντιστηρίου, άρθρα παιδαγωγικού περιεχομένου, πληροφορίες για τις σχολές ΑΕΙ-TEI και άλλα.
Κάθε χρόνο οργανώνει 3ήμερα συνέδρια μεταξύ των συνεργατών του με σκοπό το χτίσιμο μίας αποτελεσματικής ομάδας, την εφαρμογή μιας ενιαίας εκπαιδευτικής πολιτικής πάνω στο σχεδιασμό των νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διαρκώς πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα με τις υπάρχουσες εξελίξεις.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ 2001 ΟΡΟΣΗΜΟ 
Ν. Γρηγορά και Φρουρίου 9 - TK: 69100 Κομοτηνή

Ιστοσελίδα: http://www.ekp2001-orosimo.gr

Τοποθεσία στον χάρτη:

Αν σας άρεσε...

Αφήστε το σχόλιό σας από το Facebook!

Αγαπητοί φίλοι καλώς ήρθατε στο ψηφιακό σχολείο taexeiola

Στο blog αυτό θα προσπαθούμε συνεχώς να συλλέγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολικά βοηθήματα, λυσάρια, βιβλία, σημειώσεις κτλ. για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όλους εσάς που έχετε ανάγκη από βοηθητικά βιβλία και online video καθώς και τα σχολικά βιβλία δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Βοηθήματα και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή σωστά αρχειοθετημένα ώστε να μπορείτε με ένα κλικ να βρείτε αυτό που ζητάτε εύκολα, γρήγορα και δωρεάν. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο δωρεάν ηλεκτρονικό - ψηφιακό σχολείο για όσους το χρειάζονται. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους προσφέρουν ελεύθερα τα βοηθήματα και τα βιβλία τους βοηθώντας όσους το έχουν ανάγκη. Όσοι εκπαιδευτικοί, φροντιστήρια ή εκδόσεις επιθυμούν να συμβάλουν στην προσφορά Ψηφιακών βοηθημάτων και εκπαιδευτικού υλικού και ταυτόχρονα να αναδείξουν το έργο τους, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Να διευκρινίσουμε πως όλα τα βιβλία και βοηθήματα έχουν βοηθητικό χαρακτήρα. Στόχος τους είναι η βοήθεια του μαθητή και του εκπαιδευτικού και όχι η τυφλή αποδοχή των όσων αναφέρονται σε αυτά!
Επικοινωνήστε μαζί μας στο taexeiola@gmail.com. Επισκεφθείτε τις σελίδες μας στο facebook, στο twitter και στο Google+